Thursday, November 3, 2011

dicrimination/ro/files/2011-silenceKILLS

Curatori: Valentina Iancu, Simona Vilău

Artisti: George Anghelescu, Mihail Cosuletu, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Simona Dumitriu, Remus Grecu, Harem6, Paul Hitter, Mălina Ionescu, Raluca Ionescu, Elena Nazare, Sorin Oncu, Dan Perjovschi, Vlad Petri & Alina Şerban, Dan Piersinaru, Beniamin Popescu, Radu Rodideal, Carmen Secăreanu, Albert Sofian, Gabriel Stoian, Silvia Trăistaru, Sorana Ţărus, Ştefan Ungureanu, Mihai Zgondoiu

Art Yourself Gallery
Str Nicolae Ionescu 11, sector 1, Bucuresti
9 noiembrie – 4 decembrie 2011
Vernisaj – 9 noiembrie, ora 19:00

Fără s-o recunoastem, suntem în grade diferite rasisti si intoleranti. Asta poate fi extrem de periculos acum, când din cauza crizei economice, bate un vânt nationalist în toată Europa. (Dan Perjovschi)

Proiectul silenceKILLS – discrimination/ro/files/2011 vine din nevoia noastră de-a crede în utopia valorilor umane individuale în detrimentul generalizărilor si stereotipiilor fundamentate pe teoriile determinismului genetic. Istoria omenirii este o istorie a crimelor împotriva umanitătii, din care oamenii prezentului ar fi trebuit să învete că celălalt nu trebuie să moară pentru că s-a născut diferit. Intoleranta si ura au atins apogeul în secolul XX, prin genocidul din perioada Holocaustului si prin abominabilele crime din timpul comunismului. Nu ar trebui secolul XXI să fie unul al tolerantei? Majoritarii si-au impus deja vointa de putere prin violentă si excluderea minoritarilor care devin totdeauna direct responsabile pentru orice neajuns al societătii.

Pornind de la premisa intimă si deloc îmbucurătoare că, la un moment dat si din anumite motive, toti discriminăm, silenceKILLS este o expozitie gândită în scopul de a aduce la cunostintă, de a sensibiliza si de a pune în discutie limita dintre libertatea de opinie si discriminarea socială, etnică, sexuală sau religioasă. Deoarece intentia si procesul sunt cele de urmărit în acest tip de proiect, seria de lucrări propuse de artisti încearcă să răspundă întrebării Să ne ucidă tăcerea sau inertia? printr-un îndreptătit Suntem aici, vedem ce vedeti si voi, nu putem rezolva, dar putem constata. (V. I. – S. V.)

http://www.artyourself.ro/
Program de vizitare: marţi-sâmbătă 11:00 – 19:00

No comments: